Kisállat a háznál

Kisállat a háznál

Hogyan válasszuk ki a megfelelő kerítést, ha kisállat is van a háznál?

Félted kutyusodat, nehogy kibújjon a kerítés rácsai között, vagy éppen keresztül ugorjon rajta?! Vagy a Tiéd ás és alul szökik? Arról nem is beszélve, hogy nem szeretnél hívatlan vendégeket – mondjuk a szomszéd kutyáját, vagy egy idegen állatot a kertedben találni.

Kisállat kerítés

Sajnos gyakran találkozunk azzal, hogy a házi kedvencre nem gondolnak a kerítés gyártásakor, a kiszökés problémáját, pedig a legkevésbé sem esztétikus dróthálózással próbálják meg megoldani. Ezáltal a megálmodott utcafrontunk látképe egy villanás alatt rém állommá válik….

Íme néhány dolog, amire érdemes figyelned, amikor a kerítéssel a kedvenceidet is védeni szeretnéd!

 

A kerítés magassága.

 A kerítés magassága feleljen meg a kutya méretének. A nagyobb kutyáknak mindenképpen magasabb kerítésekre lesz szükségük, míg a kicsi kutyákat és kölyökkutyákat kisebb kerítésekkel is biztonságosan el lehet tartani.

 

Oszlop vagy pálcaszélességek.

A kisállat méretének megfelelően választhatsz (alul) sűrűbben pálcázott, vagy akár dekorlemezelt kerítést. Így megakadályozhatod, hogy a kutya megszökjön, vagy akár beszorulhasson a kerítés közé/alá.

Biztonságát szolgálja az is, ha a csúcsdísz hegyes formája helyett gömbölyű kivitelűt választasz, így megvédve kedvenceset az esetleges sérülésektől, ha netán szökésre szánja el magát. Válaszd ki galériánkból a megfelelőt!

lemezelt kerítés
KERÍTÉS DEKORLEMEZZEL
Sűrű pálcás kerítés
KERÍTÉS SŰRŰ PÁLCÁVAL

 

 

 

 

 

 

 

Szilárd alapon!

A szívesen ásó kutyák esetében nagyon fontos, hogy a kerítésnek szilárd, mély alapja legyen! Képesek ugyanis akár kész barlangrendszert létrehozni a cél – a szökés – érdekében.

 

Saját terület

Ha azt tervezed, hogy kutyádat hosszabb ideig kint tartod majd, akkor szükséged lesz számára egy olyan, elkerített helyre, kennelre, ahol az szabadon játszhat, de Téged sem zavar mindennapi tevékenységekben.

 

Egy szó a láthatatlan kutyakerítésekről

A föld feletti kerítés fizikai akadályt jelent a kutya megfékezésére. A láthatatlan kerítések hangot, rezgést vagy sokkot használnak, hogy visszatartsák a kutyát.

A láthatatlan kerítéseknek minden bizonnyal megvannak a maga előnyei, de ha megbízható megoldást keresel, hogy kutyádat a kertben tartsd, a fizikai kerítés lehet a legjobb megoldás.