Milyen anyagból készül az ideális kerítés?

Milyen anyagból készüljön a kerítés?

Eredetileg kerítést egyáltalán nem emeltek. A XIX-XX. század fordulóján jelentek meg a mai kerekítések elődjei, amelyeket előbb vesszőből vagy nádból fontak, később deszkából készítettek. A fa kerítéseket követték a maihoz hasonlóak, amelyek elsősorban fémből – jellemzően kovácsoltvas vagy alumínium anyagól készültek.

Az alumínium, vagy egyszerűen csak alukerítés

Alapanyagából adódóan – mivel az alumínium sűrűsége jóval kisebb minden más kerítés alapanyagnál (2,6-2,8 g/cm3) – kisebb tömege ellenére is nagyon nagy teherbírású.  Anélkül ellenáll a rendkívül az extrém, akár -80 és +150 °C közötti hőingadozásnak, hogy megváltoznának az anyag tulajdonságai, sőt a rendkívül hideg körülmények között még keményebbé, ellenállóbbá válik.

Az alumínium a fával és a vassal szemben rostmentes, ellenáll az UV sugárzásnak, ezért hosszú élettartamú és ami a mai világban cseppet sem mellékes, 100 % újrahasznosítható!

          

 

 

 

ÖSSZEFOGLALVA az alumínium kerítések előnyei:

 1. könnyű, mégis rendkívül masszív
 2. évtizedekig tartó élettartam
 3. karbantartást nem igényel
 4. soha nem kell újrafesteni
 5. egyáltalán nem rozsdásodik,
 6. nem vetemedik
 7. gyorsan elkészül
 8. ezért kedvező árú
 9. óriási termék- és színválasztékú
 10. mégis egyedi megjelenésű. Nézd meg a legszebbeket a galériában!

 

A kovácsoltvas kerítés

A kovácsoltvas a hasznosság mellé kiválóan ötvözi a szépséget is, így azonkívül, hogy számos gyakorlati előnnyel rendelkezik, végtelenül elegáns is.

A legegyedibb tulajdonsága, megmunkálhatósága. Mivel a kovácsoltvas egy ötvözet, amely a vason kívül nagyon kis mennyiségű szenet tartalmaz (kb. 0,08%), amelyet olvasztással és megmunkálással állítanak elő, a kovácsoltvas kemény, jól formázható és a vas egyéb formáival összehasonlítva könnyebben hegeszthető. Ez azt is jelenti, hogy elegáns, és egyedülálló terveket készíthetünk belőle, amit sok más anyaggal nem lehet csinálni. Ezeket a tulajdonságokat használjuk fel a kerítéselemek előállítása során is.

A kovácsoltvas lágysága, megmunkálhatósága és nagy szakítószilárdsága a szén minimális mennyiségének köszönhető (az acél például akár 6-8% szenet is tartalmaz a kovácsoltvas 0,08%-ával szemben). A megfelelő felületkezeléssel pedig rendkívül tartóssá és szinte gondozásmentessé válik.

Mindezen fizikai tulajdonságainak köszönhetően egyedi stílusban formázható, görbíthető, az egyszerűbb csavarttól a legbonyolultabb díszítő elemek készíthetőek belőle, a felületkezelési eljárásokkal – például antikolással – még varázslatosabbá tehető. Csak a képzelet szab határt annak, hogy mennyire formáljuk a megrendelő személyiségére a kerítést. Persze ebben is segítünk, galériánkat nézegetve inspirációhoz, mintákhoz juthatsz!

 

 

 

 

A kovácsoltvas kerítés előnyei:

 1. lenyűgöző formákat és modelleket alkothatunk
 2. az antikolással további színt és lehetőséget visz a megjelenésébe
 3. a klasszikustól a modernig minden stílusban elérhető (csekkold le a galériánkban)
 4. visszatükrözi személyiségedet
 5. extra értéket ad ingatlanodnak
 6. további kiegészítőket kérhetsz hozzá, korlátok, bútorok, lámpák...
 7. nyitott kerítés: nem zárja el a napfényt és a kilátást
 8. kiváló rozsdaálló
 9. a felületkezelésnek köszönhetően gondozásmentes
 10. rendkívül tartós

Ha választottál alapanyagot, választottál, formát, érdemes árat is kalkulálnod hozzá! Használd online kalkulátorunkat, ahol automatikusan ajánlatot kapsz!

Kíváncsi vagy a legújabb modellekre? Kövess minket a Facebookon!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük